Winterbanden auto kopen

Het wisselen van zomerbanden voor winterbanden is een karwei waar we allemaal mee te maken krijgen als we in Alberta wonen, maar het lijkt erop dat er meer opties zijn dan alleen maar een simpele wissel. Bandenfabrikanten produceren vierseizoenenbanden, all-weatherbanden en winterbanden, maar wat zijn de beste banden om veilig de winter door te komen in Edmonton?

Hier is een gedetailleerde bandenvergelijking die u zal helpen bij uw beslissing.

Vierseizoenenbanden
All-seasonbanden zijn, om eerlijk te zijn, drie-seasonbanden. Ze zijn geschikt voor de lente, zomer en herfst, maar niet als het gaat sneeuwen en de temperatuur daalt. Het loopvlak van all-seasonbanden is meestal glad en recht, vooral in vergelijking met all-weather- en winterbanden. Deze hebben prima grip op de weg bij gematigd en warm weer en kunnen zelfs water afstoten als het regent, maar ze hebben niet genoeg veilige grip of zacht genoeg rubber om aanzienlijke sneeuw, ijs en temperaturen onder het vriespunt aan te kunnen.

Banden voor alle weertypen
De termen all-weather en all-season lijken hetzelfde, maar dat zijn ze niet. Hoe verwarrend de namen van deze bandensoorten ook kunnen zijn, all-weather banden kunnen in de tussenseizoenen beter presteren dan all-season banden. Ze hebben delen van het loopvlak die recht zijn en sommige die blokkeriger zijn, zoals winterbanden. Ze zijn in wezen een hybride tussen vierseizoenen- en winterbanden en kunnen mildere winterse omstandigheden aan. Helaas zijn onze winters in Edmonton niet mild, zodat wij echte winterbanden aanraden.

Winterbanden
“Heb ik winterbanden nodig?” Als u in Alberta woont, is het antwoord ja. Hoewel all-weather banden beter zijn dan all-seasons, zijn winterbanden de veiligste en de beste banden. Een winterband heeft grove, agressievere loopvlakken die het beste zijn voor rijden in de sneeuw, smeltwater en water. De smeltende sneeuw kan zich dwars door de groeven bewegen en zorgt voor maximale tractie.

Ze zijn ook zachter en ontworpen om flexibel te blijven op de koudste winterdagen, zodat u de beste grip op ijs hebt. Het hardere rubber van een vierseizoenen- of all-weatherband slipt en glijdt op koude dagen over de weg. Het zachte rubber van winterbanden geeft u goede grip, maar als u ze bij warm weer gebruikt, zullen ze snel slijten. Daarom moet u in de lente uw winterbanden weer verwisselen voor zomerbanden.

De beste en veiligste optie zijn winterbanden op velgen
Wij raden u aan uw winterbanden op een tweede set velgen te monteren. Dit maakt het verwisselen van uw banden handiger en gemakkelijker voor autoherstelbedrijven zoals Revolution Motors. Dat betekent dat het minder duur is om uw banden elk seizoen te laten vervangen.

Winterbanden kopen
Revolution Motors biedt een breed scala aan winterbanden en kan u ook helpen bij de aanschaf van een tweede set velgen. Wacht niet tot u vastzit of al over de wegen glijdt. Bel ons op 780-761-1800 en wij kunnen u helpen de beste banden voor uw auto te kiezen. We kunnen ook een afspraak maken om die banden voor u te monteren.

We weten allemaal dat koude temperaturen, ijs en sneeuw een ravage kunnen aanrichten op onze wegen en het rijden in de winter tot een gevaarlijke en ontmoedigende ervaring kunnen maken. Blijf deze winter veilig en investeer in een tweede set winterbanden.

Tags: Opkoper mobilhome –  Auto opkoperopkoper wagens